У Фінляндії збільшили квоту на іноземних працівників у сільському господарстві

 

Уряд Фінляндії збільшив дозволену кількість залучених у сільському господарстві працівників, що прибувають з-за меж ЄС.

Про це в середу, 6 травня, повідомило Xinhua із посиланням на заяву фінського уряду.

“Попередня квота в 1500 аграріїв з-за меж ЄС була збільшена до 3000. Працівники потребуватимуть звичайного дозволу на роботу та муситимуть перебувати в карантині протягом двох тижнів по прибуттю. Зміни набудуть чинності 14 травня”, – пише видання.

Водночас громадян ЄС ці нововведення не стосуватимуться.

З 14 травня вони зможуть потрапити до Фінляндії за наявності документів, що посвідчують майбутнє працевлаштування.

Також Фінляндія полегшила працевлаштування шукачів притулку, які тепер можуть приступати до сільськогосподарських робіт без адміністративних затримок.

“Особам, заявки яких на отримання статусу біженця було відхилено, також зможуть продовжити роботу, попри дійсний наказ на депортацію, поки послуги центрів з прийняття біженців будуть для них доступними”, – йдеться у матеріалі.

Як інформувала “Новинарня“, в уряді погодилися випустити за кордон тисячі заробітчан, назважаючи на карантин.

28 квітня виникла колізія з урядовою забороною для чартерного рейсу, який мав доставити понад сотню українських сезонних працівників із Києва до Великої Британії відповідно до контракту з тамтешнім роботодавцем.
Після медійного розголосу уряд погодився на переговори, а пізно ввечері таки випустив до Лондона літак із заробітчанами.
Також у Кабінеті Міністрів заявили, що розглядатимуть окремо кожен запит щодо сезонних працівників з України та ухвалюватимуть рішення, виходячи з поточної епідемічної ситуації.

Читайте також:
“Билися олені та люди”: у РФ влада привітала з 9 травня банером із зображенням фінського солдата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна