Кабмін таки випустив до Британії літак із заробітчанами

 

Увечері в середу, 29 квітня, авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” отримала дозвіл на виконання чартерного рейсу Київ-Лондон із працівниками, виліт якого був заблокований через урядові вимоги.

Рейс PS1117 відбув з аеропорту “Бориспіль” близько 21:35, із майже 9-годинною затримкою, повідомили в МАУ. На борту літака – 116 пасажирів.

Приземлення українського чартера в лондонському аеропорту “Хітроу” заплановане на 22:30 за місцевим часом.

“Авіакомпанія проінформована про те, що прем’єр-міністр України проводитиме перемовини з урядами країн Європи щодо переміщення громадян, які мають контракти з роботодавцями та відлітають на сезонні роботи. МАУ буде дуже рада, якщо будуть напрацьовані прозорі і зрозумілі правила. Ми зацікавлені в тому, щоб доправляти пасажирів нашими літаками виключно згідно до правил, офіційно та за довгостроковими трудовими контрактами”, – заявили в МАУ.

Як відомо, чартер організували на замовлення роботодавця, який завчасно забезпечив українських громадян довгостроковими контрактами у Великій Британії. У попередні дні британці так само – через спецрейси – залучали найманих сезонних працівників з інших країн, зокрема з Румунії.

29 квітня спецрейс з українськими заробітчанами скасували за декілька годин до відльоту, але пасажири залишилися в аеропорту.

Перед цим урядовці зробили кілька заяв про небажання давати дозвіл на чартери з українськими трудовими мігрантами під час карантину.

Надалі прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд готовий до переговорів про виїзд заробітчан до країн ЄС. “Важливою передумовою є легальне працевлаштування на строк від 3 місяців з дотриманням всіх соціальних гарантій і умов праці українців. Координацію цієї роботи буде здійснювати урядовий офіс з питань європейської і євроатлантичної інтеграції”, – зазначив глава уряду.

Уже до кінця доби виліт рейсу вдалося розблокувати завдяки медійному розголосу.

Читайте також:
Кулеба: Сьогодні відправляти українських заробітчан за кордон нелогічно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна