Кулеба: Сьогодні відправляти українських заробітчан за кордон нелогічно

 

Україна задля безпеки своїх громадян до покращення становища з пандемією коронавірусу не сприятиме організації чартерів трудовим мігрантам.

Про це у вівторок, 28 квітня, заявив глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба, передає “Укрінформ”.

“Дійсно, звернення (від сусідніх країн щодо організації чартерів для українських заробітчан, – “Н”) є, але уряд України керується насамперед міркуваннями безпеки і здоров’я наших громадян. В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо коли вона здійснюється літаком. Зараз усі зусилля уряду спрямовані на те, щоби повертати українців з-за кордону, які застрягли у різних країнах… Тому на цьому тлі наразі виглядає нелогічним паралельно організовувати масові чартери на вивезення українців до країн, де теж продовжується пандемія з тією чи іншою мірою інтенсивності”, – сказав Кулеба.

Водночас він зауважив, що українська сторона налаштована конструктивно і “розуміє потребу в робітниках у наших партнерів” та “буде готова переглянути цю позицію у контексті зміни ситуації з пандемією коронавірусу”.

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск заявив, що Фінляндія хотіла навесні вивезти з України близько 14 тисяч сезонних працівників.

“Після довгих перемовин Фінляндії вдалося вмовити Україну. Проте після доставки 200 перших робітників у Гельсінкі, влада призупинила подальші чартерні рейси, і сезонних працівників із України більше закордон не випускають”, – зазначив дипломат у коментарі “Естонській громадській телерадіокомпанії”.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що під час карантину в Україну повернулися близько двох мільйонів заробітчан.

Читайте також:
“Захистити захисника”: українські дипломати віддали із зарплат понад 1,7 млн грн військовим медикам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна