“Епіцентр” безкоштовно передасть до лікарень частину вантажу “Мрії”, – ОП

 

Заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що жодні гуманітарні вантажі для боротьби з пандемією COVID-19  не продаватимуться в торговельних мережах.

Про це він сказав у ефірі одного з телеканалів, інформує пресслужба відомства у вівторок, 5 травня.

Він наголосив, що Фонд з ліквідації наслідків COVID-19 при офісі президента закуповував засоби захисту за кошти, пожертвувані бізнесом. При цьому бюджетні гроші не витрачалися.

Також Тимошенко вкотре прокоментував ситуацію з літаком “Мрія”, що доставив комерційний вантаж.

За його словами, було досягнуто домовленості, що “Епіцентр”, закупивши засоби захисту від COVID-19 у Китаї, зобов’язується безкоштовно передати частину вантажу на потреби лікарень.

Нагадаємо, 23 квітня літак Ан-225 “Мрія” авіакомпанії “Антонов” доставив із Китаю 103 тонни засобів індивідуального захисту для лікарів, медичні маски тощо. Літак на аеродромі зустрічав президент Володимир Зеленський.
Згодом виявилося, що це був комерційний рейс, і захисні засоби із доставленого “Мрією” вантажу нардеп Олександр Герега пропонує купувати органам влади, бізнесменам тощо.
Компанія “Епіцентр К” Гереги підтвердила, що оплатила рейс “Мрії”.

До того, як “Мрія” привезла вантаж для України, вона виконала аналогічний рейс до Польщі, згодом – до Німеччини.

Читайте також:
Нардеп Герега офіційно пропонує купувати в “Епіцентрі” маски, доставлені “Мрією”, яку зустрічав Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна