Російську ракету, виявлену під Павлополем, долучили як речдок до кримінальної справи

 

Бойовики “ДНР” використали для обстрілу Павлополя некеровану ракету типу НУР-80, що перебуває на озброєнні армії Російської Федерації.

Про це в понеділок, 4 травня, інформує пресслужба прокуратури Донецької області.

Під час досудового розслідування встановлено, що 3 травня 2020 року представники незаконної організації “ДНР”, що діють під контролем Російської Федерації, здійснили ракетний обстріл с.Павлопіль Волноваського району Донецької області, де проживає мирне населення.

Під час огляду місця події спеціалісти виявили авіаційну некеровану ракету типу НУР-80, дальністю близько 2 км, що перебуває на озброєнні армії РФ.

Боєприпас як речовий доказ долучили до матеріалів кримінального провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) КК України.

Надалі зібрані докази через офіс генпрокурора будуть передані в офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

Військові 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, яка утримує цю ділянку фронту, раніше зазначили, що “завдяки щасливій випадковості, ракета впала не розірвавшись лише в декількох десятках метрах від будівель“.

Адже враховуючи її швидкість польоту – до 700 метрів в секунду – лише мить відділяла мирних мешканців від трагедії.

Читайте також:
Доказ для Гааги: на Луганщині ОСи виявили російську вистрибуючу міну ОЗМ-72

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна