Порушений карантин: Аваков заявив про адмінпротоколи на “Велюр” і “Епіцентр”, Тищенко заплатить

 

Поліція виписала адміністративні протоколи про порушення карантинних обмежень низці  супермаркетів та закладів громадського харчування, у тому числі й скандальному ресторану Миколи Тищенка “Велюр”.

Про це відзвітував на засіданні Кабміну 4 травня, а потім написав у фейсбуці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“За останні два дні поліція склала 263 протоколи про порушення карантинних норм, загалом за період карантину – 10303 [адмінпротоколів]“, – повідомив Аваков.

За його словами, серед інших “серйозно порушували й отримали протоколи” гіпермаркети “Нова лінія” та “Епіцентр”.

Зокрема, “Епіцентру”, який “спробував відкрити низку недозволених видів торгівлі”, зокрема меблями й електронікою, було виписано 29 протоколів і штрафів.

“Кафе, ресторани – небезпечна й водночас болюча тема для багатьох. Несподівано багато порушень у Рівненській області – 26, Маріуполі – 14. А в Києві – викриті на порушеннях і піддані протоколу і штрафу відомі ресторани «Моншер», «Виноградний хутiр», «Велюр», «Фабiус»… Сумнівна і нехороша слава”, – зауважив очільник МВС.

Аваков запевнив, що “всі протоколи будуть направлені в суд і будуть заплачені штрафи”.

“Але хто і чим заплатить за життя і здоров’я людей, які захворіли в результаті порушень карантину? Треба мати елементарну совість і свідомість!” – покартав порушників міністр.

Під час засідання уряду він також заявив, що зараз усі перелічені ним заклади харчування зачинені.

Читайте також:
Топ-7 факапів поліції: як суди завертають адмінпротоколи про порушення карантину

На повідомлення Авакова вже відреагував власник ресторану “Велюр”, заступник голови фракції “Слуга народу” Микола Тищенко.

Він запевняє, що під час карантину “Велюр”, “як і всі заклади країни, готував страви виключно на доставку і самовивезення”.

“Гостей ресторан не приймав, столики не бронював, у чому переконалися самі журналісти, коли знімали сюжет”, –  Тищенко.

При цьому він уже не вперше “визнав”, що справді використовував приміщення ресторану для особистих зустрічей, “і цього ніколи не приховував”.

“Тим більше, що приміщення добре вентилюються і площа ресторану дозволяє проводити зустрічі з дотриманням соціальної дистанції. Більше того, я не хотів наражати на небезпеку ні себе, ні інших людей. Якщо це є порушенням закону – ресторан «Велюр» заплатить штраф, і я це проконтролюю”, – підкреслив Тищенко.

І додав, що “готовий понести покарання незалежно від того, що написано в законі“.

Нардеп попросив пробачити йому, якщо ці зустрічі “піддавали когось ризику захворіти”, і пообіцяв готувати й особисто доставляти обіди для лікарів київських лікарень щонеділі до закінчення карантину.

Як писала “Новинарня“, столичний ресторан “Велюр”, що належить до мережі “Наша карта” народного депутата від “Слуги народу” Миколи Тищенкапродовжує приймати гостей, незважаючи на карантинні обмеження по всій країні.

Журналісти-розслідувачі зафіксували регулярне відвідування закладу народними депутатами, зокрема з партії “Слуга народу”, співробітниками “95-го кварталу”, колишніми “регіоналами” й бізнесменами.

Ця новина спричинила хвилю обурення в суспільстві й серед підприємців, які, попри збитки, сумлінно дотримуються карантинних обмежень.

Читайте також:
В Україні розпочався парад велюрових суверенітетів, спровокований “слугами”, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна