ВООЗ продовжила режим глобальної надзвичайної ситуації через пандемію COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила дію режиму глобальної надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу.

Про це повідомив на брифінгу генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

За його словами, відповідне рішення було одностайно ухвалено на черговому засіданні комітету з надзвичайної ситуації (яке відбулося 30 квітня). Наступне таке засідання планується скликати впродовж 90 днів.

“Пандемія залишається надзвичайною ситуацією для громадської охорони здоров’я”, – наголосив Гебреєсус.

Нагадаємо, режим загальносвітової надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу було запроваджено 30 січня терміном на 90 днів. Тепер його, відповідно, продовжено.

ВООЗ також закликала світові держави й надалі допомагати вразливим до пандемії країнам. А також знову застерегла не поспішати скасовувати карантин.

Натомість в організації радять збільшувати тестування хворих і відстежувати їх контакти.

“Пандемія COVID-19 продемонструвала, що навіть країни з розвиненою медичною системою не здатні впоратися з таким масштабним спалахом. ВООЗ стурбована можливими негативними наслідками. Пандемія залишається надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я у світі. Ми і надалі співпрацюватимемо з партнерами, щоб зупинити поширення вірусу”, – сказав голова організації Гебреєсус.

Читайте також:
Спільний висновок усіх розвідслужб США: коронавірус не був створений штучно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна