Спільний висновок усіх розвідслужб США: коронавірус не був створений штучно

 

Коронавірус SARS-CoV-2 не був ні створений штучно, ні генетично модифікований.

Про такий спільний висновок американських розвідувальних служб повідомив 30 квітня офіс директора Національної розвідки США.

“Уся Розвідувальна спільнота погоджується з науковим консенсусом щодо того, що вірус COVID-19 не був створений штучно чи генетично модифікований”, – наголошується в повідомленні.

Зазначається також, що Розвідувальна спільнота США продовжить ретельно перевіряти нову інформацію та розвіддані, щоб визначити: почався спалах коронавірусної хвороби через контакт із зараженими тваринами, чи це було наслідком аварії в лабораторії міста Ухань.

До Розвідувальної спільноти США входять загалом 17 пов’язаних із розвідкою урядових організацій, серед яких власне офіс директора Національної розвідки, ЦРУ, ФБР, АНБ тощо.

Тим часом у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що ВООЗ хоче взяти участь у дослідженні походження нового коронавірусу в Китаї.

“ВООЗ охоче співпрацювала б із міжнародними партнерами та на запрошення китайського уряду взяла б участь у дослідженні тваринного походження вірусу“, – заявив речник організації Тарік Язаревич у п’ятницю, 1 травня.

Раніше уряди різних країн світу закликали владу КНР до прозорості в питанні походження коронавірусу SARS-CoV-2, який спричинив пандемію COVID-19.

А, скажімо, президент США Дональд Трамп, заявляв, що має інформацію про походження нового коронавірусу з лабораторії в Ухані. 18 квітня Трамп оголосив, що влада КНР має “відповісти”, якщо виявиться, що Пекін свідомо замовчував дані про коронавірус.

“Усе залежить від того, чи було те, що сталося, помилкою, яка вийшла з-під контролю, чи це було зроблено свідомо”, – наголосив президент США.

Китайська влада закиди про “лабораторне” походження коронавірусу відкидає, в тому числі й версію про його випадковий витік після нещасного випадку в Уханській лабораторії. У КНР наполягають на тому, що коронавірус передався людині від дикої тварини на ринку в Ухані.

Читайте також:
ВООЗ: коронавірус має тваринне походження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна