Звільнені з полону закінчили обсервацію: хворих на COVID не виявлено

 

1 травня закінчилася двотижнева обсервація для звільнених з полону “ДНР/ЛНР” українців, хворих на COVID-19 не виявлено.

Про це в п’ятницю повідомив глава Донецької ОДА Павло Кириленко.

За словами Кириленка, протягом двох тижнів українцям робили експрес-тести, а також ПЛР-тестування на коронавірус на початку та в кінці обсервації. Всі результати виявилися негативними.

Звільнені з полону проходили обсервацію у Святогірську Донецької області. За їхнім здоров’ям на обсервації стежили медики, які надавали всю необхідну допомогу протягом двох тижнів. Усі витрати на себе взяла держава.

У фейсбуці Кириленко оприлюднив фото зі звільненими, які виходять із будівлі.

“Двоє з них (звільнених) повертаються додому вже сьогодні, більшості потрібна психологічна та медична реабілітація — вони її будуть отримувати в спеціалізованих медичних установах”, – зазначив голова обласної держадміністрації.

Як інформувала “Новинарня“, 16 квітня на території Луганської та Донецької областей, під Горлівкою та Щастям, відбувся другий за пів року обмін полоненими між Києвом та сепаратистами ОРДЛО. З полону бойовиків було звільнено 20 осіб, зокрема двох військових. На непідконтрольну територію передано 14 осіб.
Звільнених відправили на обсервацію.

Читайте також:
Цивільні, яких за обміном отримала Україна:
комуніст, “агенти” СБУ, колишній наркозалежний та інші

“Звільняють людей, які не мають відношення”: родичі полонених записали звернення до Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна