У ДБР відкрили справу через напад на журналіста Кутєпова

 

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через інцидент між поліцейським та журналістом Богданом Кутєповим під Кабінетом Міністрів України.

Про це в середу, 29 квітня, інформує пресслужба ДБР.

“Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України)”, – йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що за повідомленням у ЗМІ, 29 квітня близько 12:00 у Києві біля будівлі Кабміну поліцейські перевищили свої службові повноваження та завдали тілесні ушкодження журналісту “Громадського телебачення”.

У разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, додали в бюро.

Як інформувала “Новинарня“, журналіста “Громадського” Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів у середу, 29 квітня, побили поліціянти та зламали його техніку.

Читайте також:
ОГП та СБУ не прийшли на засідання ТСК щодо нападів на Гандзюк та громадських активістів, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна