На Житомирщині рятувальники досі гасять траву, пожежі локалізовані

 

На Житомирщині станом на ранок п’ятниці, 24 квітня, пожежі у лісових масивах локалізовані.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

”Станом на 7 год. 24 квітня пожежі у лісових масивах Овруцького району локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому та Словечанському лісництвах”, – йдеться у повідомленні.

До гасіння залучено 686 чоловіків та 99 одиниць техніки, з них від ДСНС – 81 чоловік особового складу та 20 одиниць техніки.

У четвер, 23 квітня, до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Замисловичі Олевського району на території Поясківського лісництва виникло загорання сухої трави та лісового масиву.

“Станом на 7 год. 24 квітня тривало гасіння окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 105 чоловік та 27 одиниць техніки, з них від ДСНС – 50 чоловік особового складу та 12 одиниць техніки, в тому числі три літаки, якими 23 квітня здійснили 9 скидів – 72 т води”, – зазначають у ДСНС.

Нагадаємо, лісові пожежі на території Житомирської області вирують із 16 квітня. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні 43 нежитлових і 38 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.

Внаслідок пожеж на північному заході різко підвищився рівень забрудненості повітря в Києві.

Перед цим горіли ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.

Через лісові пожежі на північному заході в Києві спостерігалася значна задимленість.

Як інформувала “Новинарня“, поліція рахує збитки та відкрила провадження щодо пожеж на Житомирщині.

Читайте також:
У найбільшому національному парку Польщі спалахнули пожежі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна