В Естонії в шкільному підручнику знайшли “російський” Крим

 

В Естонії у шкільному підручнику англійської знайшли карту, де окупований Крим позначений як територія Російської Федерації. Сторінки у підручниках мають замінити на нові.

Про це у вівторок, 21 квітня, повідомляє видання ERR.

Йдеться про шкільний підручник англійської мови для 7 класу “I love English 7”.

Саме в ньому знайшли карту, на якій Крим позначений як територія Росії.

Першими на це звернули увагу представники Конгресу українців Естонії та минулої п’ятниці звернулися з листом до міністра освіти та науки з проханням вжити заходів.

Очільниця Конгресу Віра Коник розповіла, що про це повідомила одна з українських родин, син якої навчається за цим підручником.

Директор видання Studium, яке випустило підручник у 2018 році, Ааво Кеннік зазначив, що йому прикро за інцидент і помилка сталася неумисно.

За його словами, карту взяли з відкритого доступу.

“Оскільки це підручник для вивчення іноземної мови, ми не звернули увагу на зміст карти… Але до цього часу, протягом майже двох навчальних років, ніхто нам про це не повідомляв”, – розповів він.

Канцлер Міністерства освіти і науки Март Лайдметс у своєму коментарі наголосив, що підручники, за якими навчаються діти у школах, мають відповідати державним навчальним програмам і містити достовірну інформацію.

“У даному випадку, інформація у підручнику некоректна, тому що Естонія не визнає окупацію та анексію Кримського півострову“, – зазначив він.

Директор каже, що видання одразу вибачилося за помилку і збиралося надіслати закладам, які отримали ці підручники, сторінки з виправленою картою, проте Міністерство освіти просить повністю замінити підручники.

Це може коштувати видавництву 10-20 тисяч євро.

За словами директора видавництва, підручником користуються більше 200 естонських шкіл.

Здебільшого це школи з естонською мовою навчання, але є і російськомовні.

Читайте також:
Посол України у США Чалий закликав Google виправити карти з “російським Кримом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна