Посол України у США Чалий закликав Google виправити карти з “російським Кримом”

 

Посол України в США Валерій Чалий закликав компанію Google не зображувати окупований Крим частиною Росії.

Про це повідомили у посольстві України в США.

“Посол України в США Валерій Чалий звернувся до керівництва корпорації Google стосовно виправлення некоректного зображення українського Криму як частини Російської Федерації на деяких картах Google Maps”, — йдеться в повідомленні.

У листі посол зазначив чітку позицію щодо неприпустимості залучення всесвітньо відомої корпорації та пошукового сервісу Google в інформаційну війну, яку Росія веде у світі, поширюючи дезінформацію, фейки та пропаганду як у випадку з зображенням Криму на картах.

Чалий наголосив, що ситуація, яка склалась з некоректним зображенням Криму на Google Maps, абсолютно суперечить чіткій та незмінній позиції адміністрації США, Конгресу США та ООН.

Як повідомляла “Новинарня“,  корпорація Google припинила зображувати Крим як українську територію для користувачів з Росії. Мотивація — у країнах, де є “спірні території”, Google робить локальні версії карт, щоби дотримуватися всіх місцевих законів.

Читайте також:
Компанія eBay пообіцяла зняти зі свого сайту товари з символікою “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна