Трамп хоче тимчасово зупинити імміграцію в США через коронавірус

 

Президент США Дональд Трамп оголосив про намір підписати указ про призупинення імміграції до Сполучених Штатів.

Про це Трамп написав на своїй сторінці у вівторок, 21 квітня.

Він зазначив, що він підпише указ про тимчасове призупинення імміграції в США, виходячи з необхідності захиститися від “невидимого ворога” і захистити робочі місця американців.

Будь-яка спроба президента зупинити допуск законних іммігрантів у країну найімовірніше буде оскаржена в суді, оскільки імміграція у США регулюється федеральними законами, пише “Радіо Свобода”.

Колишні спроби президента обмежити або тимчасово заборонити в’їзд до країни біженців та іммігрантів розглядалися судами різних інстанцій, законність більшості цих указів була підтверджена Верховним судом країни.

В останні тижні адміністрація Дональда Трампа ввела додаткові заборони на допуск в США біженців і незаконних мігрантів, посилаючись на небезпеку поширення коронавірусу в країні.

Читайте також:
Через пандемію США збільшили допомогу Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна