Понад 100 військових частин ЗСУ перейшли на нову систему харчування, – Фаворська

 

Завдяки реформі харчування в ЗСУ понад 100 військових частин перейшли на нову систему харчування. Водночас у 2020 році перехід решти військових частин на нову систему харчування не заплановано Генштабом та Міноборони у 2020 році.

Про це під час брифінгу у вівторок, 21 квітня, розповіла екскерівниця нещодавно ліквідованого Проєктного офісу реформ Міноборони Олеся Фаворська, повідомляє “Укрінформ”.

Спікерка розповіла, що було розроблено й затверджено Концепцію реформи системи продовольчого забезпечення Збройних сил України та Каталог продуктів харчування з 355 найменувань на заміну застарілих норм харчування, визначених з часів Радянського Союзу.

За її словами, було принципово змінено підхід до закупівлі продуктів харчування, підвищено якість харчових продуктів та готових страв, автоматизовано процес обліку, переміщення і контролю продуктів, впроваджено та забезпечено підтримку програмного забезпечення “Електрона система управління процесами продовольчої служби”.

Крім того, було проведено набір та навчання персоналу, оновлено матеріальну базу в їдальнях, які перейшли на нову систему харчування, зокрема, їдальні були забезпечені новим обладнанням для приготування та видачі їжі.

“У результаті понад 100 військових частин перейшли на нову систему харчування. Наразі проєкт зупинено, оскільки перехід решти військових частин на нову систему харчування не заплановано ГШ і Міноборони у 2020 році”, – повідомила Фаворська.

Читайте також:
Удар по попередниках: Таран розпустив Офіс реформ і створив у МОУ директорат із держслужбовцями

Як інформувала “Новинарня“, 31 березня стало відомо, що Проєктний офіс реформ Міноборони виселили з приміщення, заблокували перепустки та скоротили відділ цивільних експертів.

Наступного дня, 1 квітня, в Міністерстві оборони України заявили, що інформація начебто про утиски Проєктного офісу реформ не відповідають дійсності.

Читайте також:
“Назад, до схематозу”: Діана Петреня – про те, кому вигідне згортання реформи харчування ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна