Удар по попередниках: Таран розпустив Офіс реформ і створив у МОУ директорат із держслужбовцями

 

У Міністерстві оборони України заявили, що створили новий орган, який працюватиме над реформуванням українського війська на заміну Проєктному офісу реформ. Тепер реформами у МОУ займатиметься Директорат оборонної політики.

Про це йдеться в заяві відомства в середу, 15 квітня.

“Міністр оборони України інституціоналізував функцію реформи оборонного відомства у новий Директорат оборонної політики, на який покладено вирішення питань реформування на стратегічному рівні. Директорат буде укомплектований державними службовцями з відповідними повноваженнями”, – заявили у пресслужбі МОУ.

Зазначається, що представники Проєктного офісу реформ, діяльність якого припинено одночасно зі створенням Директорату оборонної політики, можуть працювати у новому Директораті, взявши участь у конкурсах на посади державної служби.

При цьому пресслужба МОУ розкритикувала результати роботи Офісу реформ, викладені в одному з інтерв’ю його колишнього керівника, ексміністра Андрія Загороднюка.

Опонуючи заявам попередника, призначеного у МОУ новообраним президентом у серпні 2019 року, пресслужба відомства підготувала півтора десятка слайдів, які, на думку нового керівництва, спростовують твердження Загороднюка.

Як відомо, в листопаді 2014 року вісім волонтерів із проєкту “Волонтерський десант” стали консультантами Міноборони України на напрямках оптимізації роботи МОУ та його структурних підрозділів, зокрема, департаменту держзакупівель.

На цій базі у серпні 2015 року наказом міністра оборони України було створено Проєктний офіс реформ, метою якого стало комплексне та експертне ведення процесу реформування МОУ на різних напрямках (реформи харчування, системи закупівель та ін.).

Офіс реформ у МОУ існував за підтримки міжнародних донорів. Одним із перших його керівників був Андрій Загороднюк, який у серпні 2019 року був призначений міністром оборони України.

Як інформувала “Новинарня“, 31 березня стало відомо, що Проєктний офіс реформ Міноборони виселили з приміщення, заблокували перепустки та скоротили відділ цивільних експертів.

Наступного дня, 1 квітня, в Міністерстві оборони України заявили, що інформація начебто про утиски Проєктного офісу реформ не відповідають дійсності.

Читайте також:
“Назад, до схематозу”: Діана Петреня – про те, кому вигідне згортання реформи харчування ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна