У Канаді 51-річний стоматолог, переодягнувшись поліцейським, застрелив 16 людей

 

Щонайменше 16 людей загинули внаслідок стрілянини, яку відкривав 51-річний чоловік протягом більш ніж 12 годин почергово в різних місцях канадської провінції Нова Шотландія. Це один із найбільших за кількістю жертв нападів в історії Канади.

Як повідомляє CBS із посиланням на місцеву поліцію, перші повідомлення про стрілянину в невеликому містечку приблизно за 130 кілометрів від столиці провінції, міста Галіфакс, надійшли правоохоронцям увечері 18 квітня за місцевим часом.

Коли вони прибули на місце події, то виявили кілька тіл. Пізніше загиблих, а також підпалені будинки знайшли в інших місцях. Також повідомлялося про дві згорілі поліцейські машини.

Серед убитих – 23-річна поліцейська, мати двох дітей Хайді Стівенсон.

За інформацією поліції, нападником був 51-річний стоматолог Гебріел Уортман.

Стрілець убивав своїх жертв у різних місцевих громадах у радіусі близько ста кілометрів навколо Галіфакса. Тікаючи від правоохоронців, він, за попередніми даними, поміняв кілька автомобілів. Один із них зовні нагадував поліцейську машину. Окрім того, перед нападом Уортман  переодягнувся у форму з елементами поліцейської, так що його можна було прийняти за співробітника поліції.

Правоохоронці переслідували підозрюваного близько 12 годин. І лише наступного дня, в неділю, його застрелили, хоча спершу поліція повідомила про його затримання.

Про мотиви стрільця нічого не відомо, очевидного зв’язку між Уортманом і деякими його жертвами поліція не виявила. Триває слідство.

Серед інших, влада збирається перевірити версію про те, що напад може бути пов’язаний з пандемією коронавірусу і закриттям компаній через карантинні обмеження.

Читайте також:
Стрілянина в центрі Афін: поліція затримала щонайменше 129 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна