Помилуваного під новорічний обмін не впустили в Росію, і він повернувся до розбоїв у Києві

 

Оболонський районний суд Києва засудив до 7 років ув’язнення за розбій неодноразово судимого чоловіка, якого раніше президент Володимир Зеленський помилував перед новорічним обміном з бойовиками.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на вирок суду від 27 березня

За даними видання, йдеться про уродженця Запоріжжя Іллю Маслова, який раніше був щонайменше тричі судимий в Україні. Він отримав два вироки у 2016 році та один – у 2019-му і мав відсидіти загалом 8 років і 1 місяць.

У 2007-2011 роках чоловік також був неодноразово судимий у Росії.

У трьох його українських справах ішлося про розбої та грабежі, під час яких Маслов зі спільником били своїх жертв, інколи до втрати свідомості, підставляли їм ножа під горло тощо. Перед судом вони щоразу зізнавалися у скоєнні злочинів.

Справи не стосувалися бойових дій на Донбасі або інших політичних злочинів.

Однак 29 грудня 2019 року, в день обміну утримуваними особами з бойовиками, Маслов був звільнений з колонії як помилуваний і поїхав до окупованого Донецька.

Маслова помилували указом президента №959/2019 від 27.12.2019, який не був опублікований у мережі.

Та судячи з даних судового реєстру, цим самим указом помилували й іншого злочинця, Володимира Конончука, який, за даними видання “Слідство.Інфо“, брав участь в обміні. Офіційно список тих, кого українська влада передала бойовикам, Київ не оприлюднював.

23 січня Маслов спробував виїхати в РФ. Але чоловіка туди не впустили, бо йому заборонений в’їзд у Росію до лютого 2021 року.

Тоді Маслов повернувся в Україну і вчинив щонайменше один розбій, який уже визнаний судом. Крім того, у 2020 році на нього відкрили ще три аналогічні справи, які також передані до судів.

Маслов уже встиг отримати вирок за розбій, вчинений ним 1 лютого 2020 року. Згідно з фабулою справи, він знайшов у мережі номер телефону жінки, яка надає інтимні послуги за гроші, та домовився про зустріч у неї вдома.

Схема злочину була схожою на попередні: чоловік дістав ніж, підійшов зі спини до жертви, обхопив її рукою за плече і приставив лезо до шиї. Тоді наказав повідомити, де знаходяться гроші.

Потерпіла намагалася чинити опір, тому злочинець вибіг з будинку без взуття та верхнього одягу, залишивши свій ніж, і тікав на таксі, яке його чекало. Він встиг викрасти 1600 гривень і телефон вартістю 3499 гривень.

Маслова взяли під варту через 4 дні після злочину. У суді він підтвердив усі обставини, визнав провину. За його словами, з огляду на діяльність жертви він був переконаний, що жінка не звернеться до правоохоронців.

Читайте також:
Снайперка “ДНР” Чернікова, передана на обмін, розповіла, як убивала людей. ВІДЕО

П’ять прорахунків влади під час обміну полоненими з ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна