Епіфаній отримав Благодатний вогонь і без спецчартера. Через карантин його не роздаватимуть

 

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній на Великдень отримав у Києво-Видубицькому Михайлівському монастирі доставлений із Єрусалима Благодатний вогонь.

Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

“У світлий день Пасхи Христової, 19 квітня 2020 року, Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрів у Києво-Видубицькому Михайлівському монастирі столиці Благодатний вогонь з Єрусалима”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в пресслужбі, вогонь було доставлено до Києва за сприяння авіакомпанії МАУ (попутним рейсом – “Н”) та посольства України в Ізраїлі.

Водночас у Помісній церкві зауважили, що у зв’язку з карантинними обмеженнями роздача вогню вірянам не передбачена.

Нагадаємо, напередодні митрополит Київський Епіфаній заявив, що кошти, отримані на доставку Благодатного вогню, ПЦУ передала на боротьбу з коронавірусом.




За даними “Новинарні“, в попередні роки спонсори ПЦУ/Київського патріархату оплачували вартість організації чартеру та надсилання делегацій по Благодатний вогонь у Єрусалим в розмірі 140-200 тис. доларів.

Цього року окремий чартер по Святий вогонь до Ізраїлю спорядила (та поширювала його у Великодню ніч) лише Російська православна церква в Україні.

Зокрема, депутат Юрій Солод із фракції “Опозиційна платформа – За життя” доправив Благодатний вогонь із Києва на Донеччину, у Святогірську лавру МП, де на Великоднє богослужіння зібралися сотні людей на порушення правил карантину.

Читайте також:
“Сходження Благодатного вогню” – обряд, що символізує Воскресіння, – Єрусалимський патріарх

“РПЦ в Україні оплатила чартерний рейс по єрусалимський вогонь, замість фінансувати боротьбу з коронавірусом у своїх монастирях”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна