Кошти, отримані на доставку Благодатного вогню, ПЦУ передала на боротьбу з коронавірусом

 

На відміну від РПЦ в Україні, Помісна Православна церква України в умовах карантину не організовувала чартер за Благодатним вогнем до Єрусалима та не розповсюджуватиме вогонь у храмах, щоб не спричиняти скупчень людей. Натомість пожертвувані на це кошти витрачено на благодійність.

Як передає “Новинарня“, про це заявив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв’ю ТСН (канал “1+1”) увечері в суботу, 18 квітня.

“В цьому році ми як церква вирішили не відправляти делегацій, оскільки діють карантинні обмеження. До нас були відповідні звернення, щоб ми організували чартерний рейс”, – сказав Блаженнійший Епіфаній.

“Але ми вирішили передати ті кошти, які могли бути витрачені на привезення Благодатного вогню, купивши УЗД-апарат для 1-ї клінічної дитячої лікарні, де лікують дітей, хворих на коронавірус”, – додав предстоятель.

За його словами, днями УЗД-апарат уже придбали.

Київська міська дитяча клінічна лікарня №1 розташована на вул. Богатирській (Оболонь).

Водночас предстоятель помісної церкви зазначив, що, ймовірно, ПЦУ все одно отримає Благодатний вогонь на свято Великодня.

“Та все ж таки Благодатний вогонь, завдяки авіакомпанії МАУ, я вірю, що буде привезений і для Православної церкви України окремо. Зараз завантажується вантажний рейс, який повинен прибути вранці”, – сказав Епіфаній.

“Але ми не будемо розповсюджувати Благодатний вогонь серед вірян. Не будемо закликати, щоб не призводити до скупчень людей у храмах. Благодатний вогонь зійшов, він привезений – і цього достатньо“, – наголосив митрополит.

Також митрополит Епіфаній назвав безвідповідальним “у такий складний час закликати вірних до храму”. Він висловив думку, що в умовах карантину ПЦУ достойно відсвяткує Воскресіння Христове, і парафіяни долучатимуться до богослужінь онлайн.

За даними “Новинарні“, в попередні роки спонсори ПЦУ/Київського патріархату оплачували вартість організації чартеру та надсилання делегацій по Благодатний вогонь у Єрусалим в розмірі 140-200 тис. доларів.




Цього року окремий чартер по Святий вогонь до Ізраїлю спорядила лише Російська православна церква в Україні.

Читайте також:
“Сходження Благодатного вогню” – обряд, що символізує Воскресіння, – Єрусалимський патріарх

“РПЦ в Україні оплатила чартерний рейс по єрусалимський вогонь, замість фінансувати боротьбу з коронавірусом у своїх монастирях”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна