Святогірська лавра: поліція порушила кримінальну справу через порушення вимог карантину на Великдень. ФОТО, ВІДЕО

 

Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом подій у Свято-Успенському соборі Святогірської лаври (Московський патріархат), де на Великодньому богослужінні, всупереч вимогам карантину, спостерігався натовп вірян із кількох сотень осіб, більшість із яких не мала засобів захисту від коронавірусу.

Як передає “Новинарня“, інформацію про кримінальне провадження щодо Святогірської лаври МП пресслужба Головного управдіння Нацполіції Донеччини поширила вранці в неділю, 19 квітня.

Порушення карантину в Святогірській лаврі всі могли спостерігати під час трансляції богослужіння в ніч із 18-го на 19 квітня на каналі монастиря в Youtube.

Люди під час богослужіння ігнорували правила соціальної дистанції, стояли і ходили щільно. Священники також не дотримувалися карантинних обмежень.

“У Святогірській Свято-Успенській лаврі зафіксовано зібрання людей у кількості 300 осіб, при цьому не було дотримано соціальну дистанцію та інших правил карантину. За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням)”, – заявили в ГУ НП Донеччини.

Загалом на підконтрольній території Донецької області святкова служба пройшла у 275 храмах. Участь у богослужіннях взяли понад 3500 вірян. Публічну безпеку у Великодню ніч забезпечували 1500 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України.

“Загалом більшість громадян поставилися відповідально до карантинних обмежень. В області зареєстровано 4 факти, коли у культових спорудах перебувало понад 10 людей або вони були без захисних масок”, – інформує пресслужба ГУ Нацполіції.

Крім провадження по Святогірській лаврі, ще за трьома випадками на Донеччині наразі триває ретельне вивчення матеріалів, після чого їм буде надано правову оцінку.

Нагадаємо, за інформацією з різних джерел, очільника РПЦ в України митрополита Онуфрія (Березовського) та митрополита Антонія (Паканича) напередодні Великодня госпіталізували з коронавірусом. Представники так званої “УПЦ МП” спростовують цю інформацію, але ні Онуфрій, ні Антоній не були присутні на Великодньому богослужінні в Києві.
За офіційними даними, в Києво-Печерській лаврі на COVID-19 захворіли понад сотню церковників. У монастирі оголосили карантин.

Як повідомляла “Новинарня“, станом на ранок 19 квітня в Україні діагностовано 5449 випадків COVID-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали.
За минулу добу зафіксовано 343 нові випадки інфікування – таким чином, динаміка інфікування знижується другу добу поспіль.

Читайте також:
В Одесі охоронець монастиря МП напав на журналістів, які знімали богослужіння

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна