У МОЗ назвали умови продовження карантину

 

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що продовження карантину, який наразі офіційно встановлений до 24 квітня, буде залежати від того, чи не станеться в Україні стрімкий стрибок кількості захворювань після Великодня.

Про це він розповів у п’ятницю, 17 квітня, в ефірі “Радіо Свобода”.

За словами заступника міністра, якщо кількість нових хворих зростатиме більш ніж на 2% від усіх інфікованих, то карантинні заходи продовжать, адже в такому випадку система охорони здоров’я може не впоратися.

“Про продовження карантину ми будемо комунікувати ближче до наступної середи (22 квітня, – “Н”), після Великодня. Подивимося, що буде відбуватися на свята, і як люди будуть дотримуватися карантинних заходів. Між тим, ми розробляємо різні сценарії виходу з карантину. Відбуватиметься пом’якшення”, – зазначив Ляшко.

За його словами, Україна зараз тестує на COVID-19 всіх, хто цього потребує, відповідно до алгоритмів Всесвітньої організації охорони здоров’я. Він також зазначив, що сьогодні проводяться 5 тисяч тестів на добу.

“Щодо масового тестування, то за один день 40 млн українців ми не протестуємо. Проведення тестування людям, які не були в контакті з хворими, або не мають симптомів, буде робити оманливе відчуття безпеки. Людина протестується в перші 3-4 дні інкубаційного періоду, буде відчувати, що повністю здорова та порушувати режим самоізоляції”, – зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, станом на ранок п’ятниці, 17 квітня, в Україні діагностували загалом 4662 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також:
У Почаївській лаврі підозрюють коронавірус: настоятель відмовився від співпраці з МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна