Єрмак: Переговори про визволення українців із окупованого Криму і РФ тривають

 

Переговори про визволення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії, тривають.

Про це в четвер, 16 квітня, повідомив глава офісу президента Андрій Єрмак у фейсбуці.

“Хочу підкреслити: взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається у рамках формату “всіх на всіх”. Ми забираємо усіх громадян України. Без винятку. Саме так вчиняють сильні країни, які цінують своїх громадян. Тривають переговори про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії”, – зазначив Єрмак.

За його словами, взаємні звільнення – це завжди дуже копітка робота. “Є багато спірних моментів, які потребують ретельного опрацювання”.

“Програма обміну “всіх на всіх” працює ефективно і в цілодобовому режимі. Постійно працюють погоджувальні комісії, перевіряються усі заяви родичів. Миттєво вносяться будь-які корективи. Все це – заради українців, яких маємо витягнути з пекла полону”, – написав Єрмак.

Як повідомляла “Новинарня“, вранці у четвер, 16 квітня, розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб, в межах якого на підконтрольну уряду територію будуть повернуті 19 громадян України, які незаконно утримувалися в ОРДЛО.

Попередній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області у форматі 76 на 123. Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.

Читайте також:
Консультантом Єрмака став політтехнолог Подоляк, який раніше працював із “Регіонами”

“Уособлення корупції”: на сайті президента збирають підписи за звільнення голови ОП Єрмака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна