У Франції засудили указ Путіна щодо землі в анексованому Криму

 

Франція засудила указ президента Російської Федерації, яким більшу частину окупованого Криму та місто Севастополь було додано до переліку прикордонних територій РФ, де особи без російського громадянства не можуть володіти землею.

Про це у понеділок, 13 квітня, повідомили у пресслужбі посольства Франції в Україні.

“Франція беззастережно засуджує указ президента РФ № 201 від 20 березня 2020 року, який забороняє особам без російського громадянства володіти землею на значній частині території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”, – йдеться у повідомленні.

“Ці два заходи (примусовий призов і заборона іноземцям володіти землею в Криму), вжиті російською владою з різницею у кілька днів, чудово ілюструють стратегію примусової інтеграції, яку Росія реалізує у Криму і яка повністю суперечить нормам міжнародного права”, – зазначили дипломати.

Як інформувала “Новинарня“, президент Російської Федерації Володимир Путін 20 березня вніс практично всю територію анексованого Криму до переліку тих територій, на яких землею не можуть володіти особи без російського громадянства.

25 березня прокуратура АРК відреагувала на указ Путіна щодо землі в окупованому Криму.

Читайте також:
Макрон оголосив військову операцію у Франції через коронавірус

10 тис. земельних ділянок українців у Криму підпадають під заборону путінського указу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна