Макрон оголосив військову операцію у Франції через коронавірус

 

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про проведення операції “Стійкість” за участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу.

Макрон зазначив, що військові будуть виконувати “санітарні, логістичні та захисні” функції, передає “Еспресо”.

“Ми перебуваємо в стані війни, і перед обличчям піку епідемії, я вирішив, за пропозицією начальника Генштабу, почати операцію Résilience (“Стійкість”), окрему (від операції, – “Н”) Sentinelle (“Вартовий”), під час якої триває боротьба військових з тероризмом”, – сказав президент.

Французький лідер також закликав до національної єдності в боротьбі з коронавірусом і пообіцяв серйозні фінансові вливання в охорону здоров’я.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 10:00 26 березня у світі лабораторно зафіксовано понад 472 тис. випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 21 308 осіб померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 114 тис. осіб.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – Китай, Італія, США, Іспанія, Німеччина, Іран, Франція, Швейцарія, Південна Корея, Велика Британія, Нідерланди, Австрія, Бельгія.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Франція вивела своїх військових з Іраку.

Читайте також:
У Бразилії стадіон “Маракана” перетворюють на польовий госпіталь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна