Венедіктова: Підозра Стерненкові буде однозначно

 

Підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який у 2018 році смертельно поранив свого нападника, буде оголошена.

Про це у вівторок, 7 квітня, заявила генпрокурор Ірина Венедіктова в інтерв’ю “Українській правді”.

“Дивіться, по Стерненку підозра буде в будь-якому разі, кваліфікація йде або ст. 115, або ст. 118, але і так, і так це підозра… ст.115 – це вбивство, ст. 118 – це вбивство по самозахисту. Різниця – у кваліфікації, і це зроблять слідчі та прокурори, а явно не генеральний прокурор”, – зазначила вона.

Венедіктова наголосила, що для неї ця справа є резонансною – “як справа стосовно активістів і ситуації із захисту активістів”.

“А чи буде підозра? Звичайно, підозра буде, просто розуміння, по якій статті, і це не від мене ініціатива буде відходити і ні від кого. Тому що справа розслідується два роки, ви ж розумієте, що вона рано чи пізно завершиться? Питання кваліфікації”, – заявила вона.

Кваліфікація справи, як зазначила очільниця офісу генпрокурора, буде визначена, зокрема, на основі експертизи, “яка тільки-но надішла”.

Читайте також:
Стерненко про напад на нього: Я обрав єдиний прийнятний варіант – не помирати

Як інформувала “Новинарня“, на колишнього лідера “Правого сектору” Одещини Сергія Стерненка востаннє напали пізно ввечері 24 травня 2018 року, коли він із дівчиною підходив до свого будинку на вулиці Фонтанська дорога. Активіст встиг застосувати свій ніж, поранивши обох нападників, один з яких невдовзі помер.

Перед тим з початку 2018 року на Стерненка нападали ще двічі. 7 лютого його побили биткою – тоді активіст заявляв, що напад організував мер міста Геннадій Труханов.
1 травня невідомий вистрілив у Стерненка ззаду з травматичної зброї. Нападником виявився 39-річний Абзал Баймукашев, який раніше вже відсидів чотири з половиною роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї.
В обох випадках на Стерненка також чатували біля його будинку.

Незважаючи на прохання Сергія, йому так і не надали охорону.

У квітні 2019 року стало відомо, що Олександр Ісайкул, який у травні 2018 року вчинив замах на одеського активіста Сергія Стерненка, втік з України.

Читайте також:
У суспільства зіпсоване сприйняття цієї справи, – Венедіктова про вбивство Шеремета

Новий свідок розповів, хто займався організацією нападу на активіста Стерненка. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.