Новий свідок розповів, хто займався організацією нападу на активіста Стерненка. ВІДЕО

 

Новий свідок у справі нападу на одеського активіста Сергія Стерненка розповів про замовника, мотиви нападників та ціну, яку пропонували заплатити виконавцю замаху.

Відео з розповіддю публікує в понеділок, 30 березня, “Дзеркало тижня”.

Видання зазначає, що це – повний відеозапис його розповіді, який редакція не обрізала та не піддавала іншому втручанню.

Змінено лише голос та сховано обличчя чоловіка.

“Деталі, які ми публікуємо, раніше не були відомі ані суспільству, ані офіційному слідству. На умовах анонімності безпосередній свідок розповів про своє близьке знайомство з одним з найманців, які напали на Сергія Стерненка, — Іваном Кузнєцовим. Свідок також детально розповів про особисту розмову з Кузнєцовим напередодні нападу”, – пише ЗМІ.

За словами свідка, він вирішив свідчити, бо дружив з Іваном Кузнєцовим, особисто чув від нього про планування замаху на Стерненка, а також про те, хто саме займався організацією нападу.

Цією людиною був їхній спільний знайомий Олександр Подобєдов. Саме Подобєдова свідок звинувачує у загибелі свого друга. Чоловік вирішив говорити, бо, на його переконання, організатор злочину, який втягнув Кузнєцова в кримінал, досі не покараний.

“З метою безпеки ми не можемо показати його обличчя. Однак він готовий співпрацювати зі слідством і дати офіційні свідчення”, – йдеться у журналістському матеріалі.

Про що розповів свідок

Навесні 2018 року Іван Кузнєцов та Олександр Ісайкул напали на активіста Сергія Стерненка та його дівчину Наталію Усатенко під їх домом в Одесі.

Стерненко активно оборонявся, і під час його самооборони Іван Кузнєцов загинув.

За словами свідка, Іван Кузнєцов мешкав у місті Чорноморськ на Одещині, мав фінансові і сімейні проблеми та вживав наркотики, через що був змушений шукати легких грошей. Він познайомився з Олександром Подобєдовим та почав на нього працювати. В основному це була охорона різних об’єктів, але іноді Подобєдов займався і рейдерством.

Чоловік, який це розповів, заявив, що раніше і сам працював з Подобєдовим, а тому, в свою чергу, допомагав мер Одеси Геннадій Труханов.

За словами свідка, за 4 дні до нападу на Стерненка, 20 травня 2018 року Кузнєцов зустрівся з ним та повідомив, що Подобєдов отримав від Труханова замовлення “поламати нациста Стерненка”, який йому заважає.

Кузнєцов шукав для цієї справи співвиконавця та пропонував за це заплатити 1 000 доларів.

За чотири дні наш свідок дізнався, що Кузнєцов загинув під час нападу на Стерненка.

Він також додав, що був знайомий і з Олександром Ісайкулом, який також працював із Подобєдовим.

Ще йому відомо про те, що Віталій Посувайло теж міг працювати з цим кримінальним угрупуванням.

Читайте також:
Венедіктова усунула Трепака від справ Майдану, Гандзюк і Стерненка

“Він, як ніхто, знає – як це, коли ти під прицілом”. Сьогодні – річниця третього замаху на Сергія Стерненка

Як інформувала “Новинарня“, на колишнього лідера “Правого сектору” Одещини Сергія Стерненка востаннє напали пізно ввечері 24 травня, коли він із дівчиною підходив до свого будинку на вулиці Фонтанська дорога. Активіст встиг застосувати свій ніж, поранивши обох нападників, один з яких невдовзі помер.

Перед тим з початку 2018 року на Стерненка нападали ще двічі. 7 лютого його побили биткою – тоді активіст заявляв, що напад організував мер міста Геннадій Труханов.
1 травня невідомий вистрілив у Стерненка ззаду з травматичної зброї. Нападником виявився 39-річний Абзал Баймукашев, який раніше вже відсидів чотири з половиною роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї.
В обох випадках на Стерненка також чатували біля його будинку.

Незважаючи на прохання Сергія, йому так і не надали охорону.

У квітні 2019 року стало відомо, що Олександр Ісайкул, який у травні 2018 року вчинив замах на одеського активіста Сергія Стерненка, втік з України.

Читайте також:
Стерненко про напад на нього: Я обрав єдиний прийнятний варіант – не помирати

Стерненко викрив замовника нападу на нього, якого покриває поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна