НАЗК вимагає від СБУ скасувати акт про звільнення від подання декларацій

 

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков вніс голові СБУ Івану Баканову припис щодо усунення порушення Закону України “Про запобігання корупції”.

Про це у вівторок, 7 квітня, повідомляє пресслужба НАЗК.

У НАЗК зазначили, що всупереч закону у 2016 році СБУ затвердила акт, що встановлював щодо керівництва СБУ відмінні від інших працівників Служби правила подання декларацій. Це дозволило вказаним особам уникати фінансового контролю зі сторони НАЗК.

Голова НАЗК Олександр Новіков вніс голові СБУ Івану Баканову припис щодо усунення порушення Закону України “Про запобігання корупції” та скасування зазначеного незаконного акту. На виконання припису СБУ скасувала незаконний акт.

Відповідно до вимог законодавства, у 2020 році посадові особи СБУ, які призначаються та звільняються з посад актами президента, що не становлять державної таємниці, подають свої декларації до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як інформувала “Новинарня“,суд порушив справу через неподання головою офісу президента Андрієм Єрмаком декларації за 2019 рік.

Читайте також:
В офісі президента заявили, що чартер з Оману для Зеленського оплатив Оман, – НАЗК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна