У зоні відчуження біля Чорнобильської АЕС ліквідовують пожежу

 

Рятувальники у понеділок, 6 квітня, намагаються загасити пожежу у зоні відселення біля Чорнобильської атомної електростанції.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Станом на 7:00, 6 квітня, рятувальники намагалися ліквідувати два осередки вогню. Перший – між селами Володимирівка та Жовтневе на площі близько 20 гектарів, та другий – поблизу села Рагівка на площі близько п’яти гектарів.

До гасіння обох пожеж залучили 138 рятувальників.

У ДСНС запевняють, що радіаційний фон у Києві та області “перебуває у межах норми та не перевищує природних фонових значень”.

За даними надзвичайників, у Києві радіаційний фон становить 0,014 мілірентгена на годину, у Київській області – в межах 0,012 мілірентгена на годину, у місті Чорнобиль, що у зоні відчуження – 0,02 мілірентгена на годину. Максимально допустимий природний фон – 0,05 мілірентгена на годину.

Як інформувала “Новинарня“, лісова пожежа спалахнула 4 квітня поблизу села Володимирівка Котовського лісництва на площі у 20 гектарів. 

Читайте також:
Пожежа в Чорнобильській зоні значно поширилася, радіація вище норми, – Фірсов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.