Окупанти використовують коронавірус для ескалації конфлікту на Донбасі, – МЗС

 

Російські окупаційні сили використовують глобальну загрозу поширення коронавірусу для ескалації ситуації на Донбасі.

Про це в середу, 1 квітня, заявили в Міністерстві закордонних справ України.

У відомстві відзначили, за минулі дві доби на Донбасі в результаті обстрілу з боку бойовиків загинуло двоє українських військових.

Ще семеро отримали поранення.

“Активність російських окупаційних сил на Донбасі свідчить про те, що глобальну загрозу коронавірусу вони сприймають як сприятливий час для ескалації“, – повідомили в МЗС.

У Міністерстві закликали Російську Федерацію забезпечити припинення вогню на Донбасі, а також повний і безперешкодний доступ до тимчасово окупованих територіях України, в тому числі на ділянці російсько-українського державного кордону.

“Цей крок є не тільки необхідною умовою для прогресу на інших напрямках мирного процесу, але і важливим елементом глобальних зусиль з протидії поширенню COVID-19, в дусі мирних закликів Генерального секретаря ООН”, – відзначили в МЗС.

Раніше зі спільною заявою виступили Німеччина та Франція, заявивши, що проросійські сепаратисти на Донбасі перешкоджали роботі спостерігачів ОБСЄ під прикриттям пандемії коронавірусу.

Читайте також:
12 загиблих героїв березня: згадаймо їхні обличчя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна