Бюджет Мінветеранів різко скорочують: мінус 15 мільйонів на ветеранські проєкти

 

Бюджет Міністерства у справах ветеранів у 2020 році суттєво уріжуть. Унаслідок цього відомство, серед іншого, не отримає 15 мільйонів гривень на ветеранські проєкти та 200 мільйонів – на житло для афганців.

Про це в четвер, 26 березня, повідомила колишня очільниця відомства Оксана Коляда.

Вона акцентує, що наприкінці 2019 року президент Зеленський дав вказівку скоротити видатки кожного міністерства на 10%, єдине відомство, якого це не стосувалося – Мінвет. Але в березні ставлення змінилося.

“Бюджет Мінветеранів – найменший серед усіх відомств. Всього 1,3 млрд грн. І це видатки соціального характеру. Субвенції на житло, психологічна реабілітація, фінансування ветеранських проєктів, які на сьогодні мегапотрібні для ветеранів. Бо Мінвет, на жаль, поки не спроможний все охопити. Та і потрібні для самих ветеранів”, – пише Коляда у фейсбуці.

У запропонованих змінах до державного бюджету на 2020 рік передбачається урізання видатків Мінвету: 200 мільйонів гривень не отримає напрямок фінансування житла для афганців, скасовуються також 15 млн на реалізацію ветеранських проєктів.

“Не буде фінансування Будинку ветерана “Бандерівський схрон”. А це єдине місце, де повертають до життя ветеранів, які мають алко- і наркозалежності. Не буде п’яти обласних мобільних груп надання екстренної психологічної допомоги, не буде бізнес-освіти для ветеранів, не буде фінансування “Строкатих Єнотів”, – пише Коляда.

“Так, в країні складна ситуація. Але ті ж ветерани перші запропонували свою допомогу і вийшли патрулювати вулиці. Чого ж знову ви позбавляєте захисту тих, хто захищає?” – запитує колишня пані міністр.

Як інформувала “Новинарня“, через коронавірус Мінфін хоче урізати фінансування культури на сотні мільйонів гривень.

Читайте також:
Уряд пропонує урізати держбюджет-2020 на мільярди гривень: у кого скільки відберуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна