Уряд пропонує урізати держбюджет-2020 на мільярди гривень: у кого скільки відберуть

 

Кабінет Міністрів для вивільнення коштів на протидію COVID-19 запропонував Верховній Раді внести зміни у Держбюджет-2020 із секвестром видатків усіх міністерств. Планується урізати фінансування органів влади, а найбільше скоротиться фінансова підтримка територіальних громад.

Таку інформацію оприлюднив у телеграмі в четвер, 26 березня, народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко. 

Видатки на Міністерство охорони здоров’я в умовах боротьби з пандемією коронавірусу планують підвищити на понад 470 млн грн. При цьому апарат МОЗу має отримати додатково понад 541,5 млн грн. А місцеві бюджети можуть втратити субвенцію на розвиток системи екстреної медичної допомоги на понад 922,5 млн грн, уточнив Гончаренко.

Згідно з його повідомленням, зокрема, фінансування Верховного Суду пропонується скоротити на 100 млн грн. “Було заплановано 2 млрд 383 млн грн, пропонується 2 млрд 273 млн грн”, – уточнив Гончаренко.

Бюджет офісу генерального прокурора планують урізати всього на 120 млн гривень – з 7 670 648,2 тис. грн до 7 550 712,2 тис. грн.

Фінансування Вищого антикорупційного суду хочуть скоротити на більш ніж 82 мільйонів: із 373,65 млн грн до 291,41 млн грн.

“Видатки на Міністерство внутрішніх справ планують залишити на тому ж рівні: урізають лише 4 789 тис грн”, – зазначив депутат.

Фонд регіонального розвитку уряд пропонує обмежити на 7,5 млрд, підтримку сільгоспвиробників – на 4 млрд грн.

“Децентралізація – все!” – емоційно прокоментував це Гончаренко.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України планують позбавити 5,7 млрд грн.

Бюджет апарату Міністерства у справах ветеранів пропонується скоротити на більш ніж 163 млн грн, або на 30% – із 534,08 млн грн до 370,64 млн грн.

“Окрім того, урізають видатки на кредитування для Міністерства у справах ветеранів більш ніж наполовину: з 1 266 216,7 тис. грн до 561 216,7 тис. грн. З цих урізаних видатків, 485 млн грн – субвенція на житло для внутрішньо переміщених осіб”, – повідомив Гончаренко.

За словами колишньої очільниці Мінветеранів Оксани Коляди, скасовується фінансування субвенцій на житло, психологічна реабілітація, фінансування ветеранських проєктів, п’яти обласних мобільних груп надання екстренної психологічної допомоги, бізнес-освіта для ветеранів тощо.

Читайте також:
Через коронавірус Мінфін хоче урізати фінансування культури на сотні мільйонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна