Олігарх Хорошковський госпіталізований із підозрою на COVID-19, – ЗМІ

 

Український олігарх, колишній голова СБУ, перший віцепрем’єр та міністр фінансів часів Януковича Валерій Хорошковський потрапив до Олександрівської лікарні Києва з підозрою на COVID-19.

Про це повідомляє проєкт “Радіо Свобода” “Схеми” з посиланням на два високопосадових джерела (одне з них – в уряді, інше – з близького оточення Хорошковського). Раніше цю інформацію оприлюднив у соцмережі нардеп від “Опозиційної платформи – За життя” Вадим Рабінович.

Сам Валерій Хорошковський у коментарі журналістам “Схем” не підтвердив, але й не спростував інформацію про те, що він госпіталізований із підозрою на зараження коронавірусом.

“Кому це цікаво, в принципі? Окрім моїх друзів та рідних”, – відповів Хорошковський у повідомленні журналісту Михайлу Ткачу.

Джерело в уряді розповіло подробиці: “Так, двостороннє запалення легенів. Скоріше за все, коронавірус, але поки не підтверджений”.

В Олександрівській лікарні відмовилися коментувати інформацію стосовно пацієнта.

За даними “Схем”, приватний літак Валерія Хорошковського Falcon 7X із бортовим номером MY-JET прибув з Ніцци (Франція) до Києва в п’ятницю, 20 березня.

На запитання журналіста, чи після повернення з Ніцци Хорошковський контактував із кимось із посадових осіб чи депутатів, він відповів коротко: “Ні”.

За інформацією ЗМІ, нардеп із групи “Довіра” Сергій Шахов заразився коронавірусом на французькому лижному курорті Куршевель (імовірно, там, де й Хорошковський). Також у Куршевелі підхопила COVID-19 дружина колишнього топ-чиновника “Нафтогазу” Ігоря Діденка Олеся.
Загалом хворіють на COVID-19 уже щонайменше три народні депутати України.

Нагадаємо, на початку березня в офісі президента підтвердили, що розглядали кандидатуру Хорошковського на посаду прем’єр-міністра. За словами першого заступника голови ОП Сергія Трофімова, президент Володимир Зеленський ввів перемовини зокрема і з ним.
Наприкінці жовтня 2019 року тодішній голова ОП Андрій Богдан заявив в одному з інтерв’ю, що Валерій Хорошковський, який у 2007-2009 рр. був головою Державної митної служби , консультує нинішню владу в питаннях митниці.
До обрання Зеленського президентом родина Хорошковського уникала повернення в Україну.

Як інформувала “Новинарня“, станом на полудень 24 березня в Україні підтверджено 97 випадків захворювання на COVID-19, щонайменше три людини померли, одна одужала.

Читайте також:
Депутат від “СН” Горбенко заразився коронавірусом імовірно в парламенті

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна