Депутат від “СН” Горбенко заразився коронавірусом імовірно в парламенті

 

Третій захворілий на COVID-19 народний депутат – Руслан Горбенко із фракції “Слуга народу” – перебуває в Олександрівській лікарні у Києві із пневмонією. Він був присутній на позачерговому засіданні парламенту й імовірно там заразився.

Про це ввечері в понеділок, 23 березня, повідомила заступниця голови фракції монобільшості Євгенія Кравчук.

“Сьогодні в нашого колеги, нардепа від “Слуги народу” Руслана Горбенка, виявлено коронавірус. Зараз він перебуває в Олександрівській лікарні з лівостороннім запаленням легень”, – написала речниця “СН” у соцмережі.

З її слів, Горбенко міг підхопити коронавірус лише в Україні, адже останнім часом не виїжджав за кордон і “не відпочивав у куршевелях”.

Відтак Кравчук припускає, що Горбенко міг заразитися від колег з інших фракцій у парламенті. Щодо цього зараз ведеться епідеміологічне розслідування.

Симптоми в Горбенка проявилися 19 березня. Перед тим, 17 березня, він був присутній на позачерговому засіданні Ради.
Комітет ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, до якого входить Горбенко, в останні 14 днів на засідання не збирався.

За словами Кравчук, фракція “СН” не припиняє роботу, і парламент продовжує працювати. Депутати пройдуть тести на вірус та приходитимуть на пленарні засідання в засобах захисту, а в будівлі Ради застосовані “безпрецедентні дезінфекційні процедури”.

Нагадаємо, раніше на COVID-19 захворіли нардепи Сергій Шахов (“Довіра”) та Олександр Лукашев (“ОПЗЖ”).

Читайте також:
В Україні підтверджено 73 випадки COVID-19 у 10 регіонах. ІНФОГРАФІКА

У заступника голови Харківської облради Скоробагача підтвердили коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна