Суд щодо збитого МН17 перенесли на червень: адвокат читатиме 36 тис сторінок справи

 

У судовому комплексі “Схіпхол” поблизу Амстердама відбулося третє судове засідання у справі щодо збитого над Донбасом літака рейсу МН17, але тривало воно менше години.

Про це в понеділок, 23 березня, повідомляють нідерландські ЗМІ, пише “Європейська правда”.

Суддя оголосив, що адвокату підозрюваного Олега Пулатова потрібно спочатку надати можливість вивчити велике досьє – щонайменше 36 тисяч сторінок справи.

Сьогоднішнє засідання проходило без присутності преси та родичів через ризик поширення коронавірусу.

У залі засідань були лише три судді, секретар, прокурор та адвокат. При цьому, судді сиділи на певній відстані один від одного згідно з рекомендаціями щодо соціального дистанціювання.

Наступне засідання суду заплановане на 8 червня. Тоді суд має ухвалити рішення щодо численних запитів, направлених Державною прокуратурою Нідерландів.

Читайте також:
У Нідерландах стартувало третє судове засідання у справі МН17. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Суд у справі MH17: родичі понад 80 загиблих у катастрофі вимагатимуть компенсації

Справа MH17: що очікувати від першого суду про збитий Боїнг

Як писала “Новинарня“, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс MH17 Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік від Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито з контрольованої сепаратистами території ракетним комплексом “Бук”, який прибув із Росії.

19 червня 2019 року  Об’єднана слідча група назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це – Сергій Дубинський (“Хмурий”), Ігор Гіркін (“Стрелок”), Олег Пулатов (“Гюрза”), Леонід Харченко (“Кріт”). Також підозрюваним визнали колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, затриманого СБУ в ОРДЛО і відданого в Росію в рамках обміну полоненими.

Судовий процес у цій справі почався в понеділок, 9 березня 2020 року, в Окружному суді Гааги в юридичному комплексі, розташованому неподалік аеропорту “Схіпхол”.

На початку першого засідання в судовій залі була присутня частина родичів загиблих, преса, сторона обвинувачення, а також адвокати одного з підозрюваних – підполковника ГРУ РФ Олега Пулатова. Підозрювані на суд не прибули.

Піт Плюг, глава Фонду катастрофи MH17, яка об’єднує родини жертв трагедії, вважає, що судові слухання можуть розтягнутися на 4-5 років, а з урахуванням розгляду апеляцій – на 7 років.

Читайте також:
Справа MH17: Росія намагається залякувати свідків, – прокурор

Суддя у справі MH17 у Нідерландах розповів, як вдалося вручити повістки підозрюваним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна