На довиборах у Раду на 179-му окрузі лідирує Юлія Світлична

 

Самовисуванка Юлія Світлична перемагає на проміжних виборах до Верховної Ради в одномандатному окрузі №179 на Харківщині.

Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії.

За результатами підрахунку 61,37% протоколів за Світличну 15 березня проголосувало 74,62% виборців. У кандидатки від партії “Європейська солідарність” Вікторії Пташник – 9,41%. Явка на голосуванні становила 27,5%.

“Слуги” ганебно пограли цей округ, де пів року тому мали 60% підтримки й зняли свою кандидатку на користь Світличної. На неї працював ОПЗЖ Райніна і центральні телеканали. Найсмішніше, що свою кампанію вона будувала й на нищівній критиці Зеленського: як непрофесіонала і брехуна, що розчарував виборців. “Слуги” таки мазохісти, адже підтримали людину, яка зрадила команду, й невдячно поставилася до їх підтримки. Друге місце з дуже сильним для цього регіону результатом – “Європейська Солідарність”, – написала народна депутатка Ірина Геращенко у неділю, 15 березня, у фейсбуці.

На виборах у липні 2019 року в окрузі №179, до складу якого входять місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський та Сахновщинський райони, переміг кандидат від “Слуги народу” Олексій Кучер.

Однак округ звільнився в листопаді, коли президент Володимир Зеленський призначив Кучера головою Харківської ОДА.

На початку грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Кучера, і 16 січня Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу в окрузі. №179.

Загалом у довиборах в окрузі №179 взяли участь 37 кандидатів, з них 27 є висуванцями політичних партій, 10 – самовисуванцями.

Читайте також:
Довибори в окрузі №179: “Слуга народу” звільнила дорогу людині Райніна, якій сприяє “ОПЗЖ”

Мільярдер Блумберг вийшов із президентських перегонів у США і підтримав Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна