Довибори в окрузі №179: “Слуга народу” звільнила дорогу людині Райніна, якій сприяє “ОПЗЖ”

 

Кандидат від партії “Слуга народу” Вікторія Алєксєйчук зняла свою кандидатуру у проміжних виборах народного депутата України по округу №179, коли з’ясувалося, що ексголова ОДА Юлія Світлична теж серед кандидатів.

Про це сказано у вівторок, 3 березня, в повідомленні пресслужби “Слуги народу” у фейсбуці.

“Рішення про висунення кандидатки від “Слуги народу” на окрузі в Харкові було ухвалене ще в перші дні лютого. Тоді, коли не було ясності, хто ж іще вирішить балотуватися. Поява Юлії Світличної серед кандидатів повністю змінила передвиборчу картину. Було би нечесно і нерозумно ігнорувати це”, – йдеться у повідомленні.

У “СН” назвали Світличну “справді досвідченим управлінцем із конкретними успішними кейсами”.

У Центральній виборчій комісії підтвердили, що у проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року братимуть участь 37 кандидатів.

“Відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого було скасовано реєстрацію кандидатів у народні депутати України Алєксєйчук В.І., висунутої політичною партією “Слуга народу”, та Діденка О.В., який балотувався у порядку самовисування в ОВО № 179 на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року. Рішення прийнято у зв’язку з відповідними заявами вказаних кандидатів у народні депутати України про відмову від балотування, які надійшли до комісії”, – пояснили в ЦВК.

Юлію Світличну називають людиною колишнього голови адміністрації президента Порошенка, екскерівника Харківської ОДА Ігоря Райніна, який після роботи на Банковій очолив харківську обласну організацію “Опозиційної платформи – За життя”.

Фактично, “ОПЗЖ”, а також телеканали Віктора Медведчука також надають сприяння Світличній під час кампанії на окрузі №179.

Як інформувала “Новинарня“, 16 січня Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу проміжних виборів народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №179 (Харківська область). До складу округу входять місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони.

Вибори там відбудуться в неділю, 15 березня 2020 року.

Станом на 12 лютого ЦВК зареєструвала на окрузі 14 кандидатів. Фаворитом вважається колишня голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Від “Слуги народу” балотується тимчасово непрацююча Вікторія Алєксєйчук, уродженка Донеччини.

На окрузі №179 на виборах у липні 2019 року переміг кандидат від “Слуги народу” Олексій Кучер. Однак округ звільнився в листопаді, коли президент Володимир Зеленський призначив Кучера головою Харківської ОДА.

Читайте також:
Голова Харківської ОДА Світлична подала декларацію кандидата на посаду заступника секретаря РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна