ООС: шість обстрілів за добу, ворог гатив на ділянці розведення

 

Протягом доби 13 березня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

Чотири обстріли були зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок):
два рази поблизу населеного пункту Лебединське — з мінометів калібру 82 мм ворог випустив 11 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поруч із населеним пунктом Славне — зі станкового протитанкового гранатомета — 5 пострілів, а також противник із великокаліберного кулемета;
неподалік Новомихайлівки — зі станкового протитанкового гранатомета — 6 пострілів, а зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) противник здійснив два обстріли, а саме:
неподалік Оріхового — з 82-мм міномета — 8 мін;
поруч із Кримським — з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“Окрім цього, противник здійснив обстріл із ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї ділянки розведення №3 Богданівка-Петрівське. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші”, – зазначено у зведенні.

Вчора, 13 березня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

З початку доби 14 березня, станом на 7:00, російські окупаційні війська поруч із Березовим на Донеччині били з гранатометів різних систем.
Ще два обстріли були вчинені на Луганському напрямку: поблизу Новолуганського — з міномета калібру 82 мм — 3 міни, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік селища Шуми — зі 120-мм мінометів — 6 мін, 24 міни із мінометів калібру 82 мм, також противник вів вогонь із великокаліберних кулеметів.
За поточну добу втрат немає.

Читайте також:
Безсмертний про нові мінські протоколи: Це катастрофа і відставка для Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна