“Треба вийти з автобуса”: волонтерка Чорногуз оголосила безстроковий протест під ОП

 

Під офісом президента на вулиці Банковій, 11 у Києві відбувається безстрокова акція протесту проти “капітулянтської проросійської політики президента та нового уряду”.

Про це повідомила у “фейсбуці” в суботу, 14 березня, волонтерка, парамедик батальйону “Госпітальєри” Ярина Чорногуз, яка напередодні закликала до проведення такої акції всіх небайдужих.

Під офісом президента Чорногуз провела всю ніч, поставивши поруч портрет свого загиблого коханого, бійця 10 огшбр Миколи Сорочука, який загинув 22 січня внаслідок ворожого снайперського обстрілу у зоні ООС на Донеччині.

“Ну що, наша країно, вам конче треба комедія і цирк, щоб почати щось робити, да? Вам треба виходити з автобуса. З соплями й риданням ночувати на самоті під офісом президента. Поставити під АП портрет Миколи і запалити всі лампадки. Пояснювати міліції, «яка мета мого протесту». Я їм уже пояснила, що я тут лишаюся, або вони винесуть мене звідси на руках”, – написала волонтерка.

У суботу до її акції протесту долучилися й інші активісти.

“Ми не підемо звідси, поки Володимиром Зеленським не буде припинено політику повернення України під вплив Росії”, – наголосила Чорногуз.

Серед вимог протестувальників – звільнення Андрія Єрмака з посади керівника офісу президента України за державну зраду в Мінську і притягнення його за це до відповідальності та скасування підписання у Мінську домовленостей від 11 березня, де ОРДЛО визнається суб’єктом міжнародних переговорів.

“Підміна поняття «російська агресія», про яку існують численні докази, на «внутрішній конфлікт» паплюжить гідність всіх українських військовослужбовців та добровольців, які загинули захищаючи суспільство, владу президента від російської окупації”, – наголошують активісти.

Як писала “Новинарня“, у ніч на 27 січня, повертаючись до Києва з похорону Миколи Сорочука в Луцьку, волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат були змушені зупинити автобус і вийти посеред траси через відмову водія вимкнути російський серіал.

Цей інцидент набув широкого розголосу, зокрема через втручання депутатів від “Слуги народу”, які виступили на захист дій водія.

Читайте також:
Вогонь на Банковій: “Голос” зібрав небайдужих протестувати проти “мінської зради”.
ФОТО, ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего.
У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Представники української опозиції у Верховній Раді назвали мінський протокол “державною зрадою”. Зокрема, депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович звернувся з листом до голови СБУ Івана Баканова, в якому просить відкрити кримінальне провадження за фактом антидержавних дій, вчинених керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою на переговорах ТКГ в Мінську.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна