Антикорупційний суд арештував експомічницю міського голови Одеси Труханова

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишній помічниці міського голови Одеси Альоні Поповій, яка перебуває в розшуку.

Про це у п’ятницю, 13 березня, повідомляє пресслужба ВАКС.

“Учора, 12 березня, слідча суддя ВАКС обрала запобіжний захід колишній помічниці міського голови Одеси у вигляді утримання під вартою. Експомічницю підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України”, – йдеться в повідомленні.

Постанову можна оскаржити в апеляційному порядку протягом п’яти днів з дня оголошення рішення.

Підозрювана досі перебуває в розшуку.

Нагадаємо, раніше “Новинарня” інформувала, що НАБУ і САП завершили розслідування щодо мера Одеси Геннадія Труханова та чиновників міськради, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджету в особливо великих розмірах (185 млн грн) при купівлі приміщень колишнього заводу “Краян”.
Детективи НАБУ зібрали достатнього доказів того, що ця закупівля була здійснена за завищеними цінами. Досудове розслідування цього епізоду було завершено у травні 2019 року, справа слухається в Малиновському районному суді Одеси.

Читайте також:
Зруйнований пам’ятник “сепарам” на Куликовому Полі: що сталося з Одеською республікою 102 роки тому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна