НАБУ завершило слідство щодо Труханова. ІНФОГРАФІКА

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування фактів внесення Одеським міським головою Геннадієм Трухановим недостовірної інформації до електронних декларацій за 2015 та 2016 роки (ст.366-1 Кримінального кодексу України).

Про це в понеділок, 6 травня, повідомляє прес-служба НАБУ.

Третього травня 2019 року посадовцю відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акту та скеруванням його до суду.

За даними слідства, мер Одеси не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою посадовець упродовж 2015-2016 рр був пов’язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов’язки. З цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Інфографіка: НАБУ

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у листопаді 2017 року. 11 березня 2019 року меру Одеси повідомили про підозру. Під час досудового розслідування детективи Національного бюро також встановили факти незаконного збагачення Одеського міського голови на суму понад 3 млн фунтів стерлінгів. Справу за цим епізодом закрито відповідно до рішення Конституційного суду.

Нагадуємо, мер Одеси є обвинуваченим у заволодінні 185 млн грн місцевого бюджету Одеси при купівлі будівлі колишнього заводу «Краян». Детективи НАБУ зібрали достатнього доказів того, що ця закупівля здійснена за завищеними цінами. Досудове розслідування цього епізоду завершено — справа слухається в Малиновському районному суді Одеси.

Як інформувала “Новинарня“, мер Одеси Труханов через суд скасував своє російське громадянство.

Читайте також:
Труханов виштовхав журналіста, який “набридав” йому запитаннями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна