Мер Одеси Труханов через суд скасував своє російське громадянство

 

Міський голова Одеси Геннадій Труханов у 2017 році через російський суд анулював свій паспорт громадянина Росії.

Відповідне рішення 13 вересня 2017 року ухвалив Сергієво-Посадський міський суд Московської області, передає “Українська правда”.

Суд, за позовом самого Труханова, визнав незаконними рішення про видачу йому російських паспортів та недійсними самі документи.

Мер Одеси заявив суду, що має громадянство України і нібито ніколи не звертався за російським.

громадянство Труханова - суд РФ_ громадянство Труханова - суд РФ_2 громадянство Труханова - суд РФ_3
<
>

Труханов заявив, нібито про свій паспорт РФ дізнався з мережі інтернет, ініціював перевірку та виявив, що на його ім’я був виданий паспорт, який пізніше двічі замінювали.
Російське МВС визнало, що перший документ Труханову видали безпідставно, а отже, й усі наступні процедури не були законними.

Суд встановив, що паспорт Труханову видали на основі паспорта СРСР, при цьому громадянином Росії він не є, на її території не зареєстрований.

Як інформує “Думська“, інформація про паспорти мера Одеси прозвучала 14 лютого під завісу майже семигодинного засідання в Малиновському райсуді міста у справі про крадіжку заводу “Краян”.
Цього дня обвинувачення у справі “Краяна”, головним фігурантом якої Труханов, ознайомило суд із відповідями державних органів Росії на запит щодо російського громадянства мера Одеси.

Зазначається, що перший свій паспорт Труханов отримав у 2002 році в Дагестані, другий – у 2003-му у місті Сергієв Посад Московської області. У 2011 році він звернувся з проханням оновити перший документ в зв’язку з досягненням 45 років.

“Чи є однією особою ці громадяни – мер Одеси, людина, яка отримала паспорт у 2002-му, і людина, що стала громадянином РФ в 2003-му, – ми стверджувати зі стовідсотковою впевненістю, звичайно, не можемо, але всі їхні дані повністю збігаються. І ми вважаємо, що це не просто збіг”, – заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомляла “Новинарня“, російський паспорт Труханова сплив восени 2017 року в розслідуванні журналістів “Слідство.інфо” про його офшори.

Читайте також:
Труханов був членом злочинної банди, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна