Труханов виштовхав журналіста, який “набридав” йому запитаннями

 

Міський голова Одеси Геннадій Труханов на брифінгу після судового засідання відштовхнув кореспондента “Радіо Свобода”, щоби не відповідати на його запитання.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook.

“Штовханина і хамство. Меру Одеси Геннадію Труханову набридло відповідати на запитання журналістів після чергового судового засідання у справі про розкрадання бюджетних коштів і він вирішив покинути приміщення суду. При цьому охоронці мера виштовхали з його шляху журналіста Радіо Свобода Михайла Штекеля, який почав ставити панові Труханову питання”, — написав Томіленко.

За його словами, поліцейські теж вирішили стати на захист мера та його свити, ізолювавши журналіста ще далі.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, після судового засідання Труханов давав традиційний брифінг для ЗМІ, і коли запитання міському голові почав ставити Штекель, мер почав наближатися на нього і не вислухавши питання заявив, “що вже закінчив”.

Кореспондент намагався все ж таки поставити запитання, але його відтягнули в сторону невідомі особи. “Деякі з них часто супроводжують міського голову на ці судові засідання”, — пише видання.

“Після того, як невідомі відтягнули кореспондента, до місця інциденту приїхали правоохоронці. Вони відтягали журналіста від невідомих осіб, кажучи, що той нібито хоче побитися із міським головою”, — зазначає “Радіо Свобода”.


За словами Томіленка, адвокат, правозахисник та секретар НСЖУ Валерій Макеєв уже вивчає обставини інциденту, і за бажанням журналіста готовий надавати колезі юридичну допомогу.

Як відомо, 27 грудня райсуд Одеси почав розгляд доказів обвинувачення у справі мера Одеси Геннадія Труханова і групи посадовців, відомої як справа заводу “Краян”.

22 грудня прокурори САП завершили оголошення у Малиновському райсуді Одеси обвинувального акту в справі Одеського міського голови Геннадія Труханова та групи посадовців, яким інкриміновано заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб під час купівлі міськрадою будівлі заводу “Краян” за завищеною ціною.

Згідно з даними слідства, мер Одеси Труханов спільно з іншими посадовцями організували придбання будівлі заводу “Краян” за завищеною ціною – 185 мільйонів гривень. Між тим, встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі “Краяна” було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також:
Труханов був членом злочинної банди, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна