Нацбанк направлятиме гривневі банкноти в сховище на двотижневий карантин

 

Гривневі банкноти, які надходять до центрального сховища Національного банку, зберігатимуться там два тижні через небезпеку зараження співробітників коронавірусом.

Про це у четвер, 12 березня, заявив голова НБУ Яків Смолій, повідомляє “РБК-Україна”.

За його словами, процес оброблення готівки в центральному сховищі – це технологічний цикл, де готівку перераховують, непридатну частину утилізують, а решту повертають в обіг.

“Наш принцип на період коронавірусу трохи відрізнятиметься. Ту готівку, що надходитиме від комерційних банків, два тижні не оброблятимуть, щоб убезпечити наших працівників. І тільки після цього ми будемо її обробляти”, – сказав Смолій.

Читайте також:
МЗС закликає утриматись від туристичних поїздок в країни, уражені коронавірусом

Разумков скасував закордонні відрядження нардепів через коронавірус

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

Приблизно у 80% заражених захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 1-2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності сягає 40%. Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

За даними інфографіки Інституту Гопкінса, станом на ранок 12 березня у світі новим коронавірусом заразилися вже 126 258 осіб, а кількість померлих становить 4 638.

Одужали від хвороби наразі 68 284 особи.

Кількість заражених у КНР – 80 932 осіб, в Італії – 12 462, Ірані – 9 тис.

В Італії протягом доби від коронавірусу померли 196 людей, що є рекордною цифрою з початку спалаху захворювання.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. Він залишається єдиним інфікованим в Україні. Станом на 10 березня в Україні на COVID-19 перевірили 40 осіб, жодна нова підозра не підтвердилася.

5 березня в Нових Санжарах на Полтавщині закінчилася двотижнева обсервація у евакуйованих, що 20 лютого прибули із Китаю через коронавірус.

Читайте також:
Уряд починає підготовку другої евакуації українців з Китаю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна