Щоб утримати курс гривні, Нацбанк за день продав понад третину мільярда доларів

 

Національний банк другий день поспіль активно згладжує курсові коливання.

11 березня Нацбанк продав близько 350 мільйонів доларів, повідомила пресслужба регулятора.

“Попит на валюту продовжує суттєво переважати пропозицію, втім Національний банк другий день поспіль активно згладжував курсові коливання і сьогодні продав з цією метою близько 350 млн дол. США”, – зазначили в НБУ.

“Як і раніше, ми вважаємо, що погіршення настроїв на фінансових ринках зумовлене радше психологічним чинником, передусім через поширення світом коронавірусу, хоча з точки зору економічних показників його вплив на Україну є нейтральним. Зокрема, певне падіння цін на наш експорт компенсується здешевленням імпорту, передусім енергоносіїв”, – йдеться в повідомленні НБУ.

У Нацбанку підкреслили, що мають достатній запас міцності для згладжування надмірних коливань курсу, спричинених нервовими настроями.

Зазначається, що міжнародні резерви України на сьогодні перевищують 26 млрд доларів, і Нацбанк заявив про готовність за необхідності і далі проводити інтервенції з продажу валюти.

Як відомо, 12 березня 2020 року Національний банк послабив офіційний курс гривні на 31 копійку, встановивши його на рівні 25,62 грн/долар.
Офіційний курс гривні до євро на 12.03.2020 встановлений на рівні 29,04 грн/євро (11 березня – 28,79).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна