В.о. міністра культури стала Світлана Фоменко

 

Кабінет Міністрів призначив тимчасову виконувачку обов’язків міністра культури, молоді та спорту – Світлану Фоменко.

Таке рішення уряд ухвалив у вівторок, 10 березня, передає “Укрінформ“.

Як відомо, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що не має наміру працювати в новому уряді, зокрема через те, що МКМС знову розділили.
4 березня Міністерство молоді та спорту очолив Вадим Гутцайт, а посада міністра культури залишилася вакантною. Обов’язки міністра культури виконував перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук.

Світлана Фоменко досі була заступницею міністра КМС.

Із березня 2007 року вона працювала головним спеціалістом, з 2008-го – начальником відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції управління міжнародних зв’язків апарату КМДА. Із 2013 року – начальник управління міжнародного співробітництва Міністерства культури України. Із серпня по грудень 2014 року Фоменко була заступником міністра культури з питань європейської інтеграції. Із 2015 року – помічником-консультантом народного депутата Віктора Єленського.
У квітні 2016 року Фоменко обійняла посаду першого заступника міністра культури України (Євгена Нищука). У грудні 2019-го її призначили заступницею глави МКМС Володимира Бородянського, вона займалася питаннями захисту охорони культурної спадщини.

Як інформувала “Новинарня“, 10 березня Кабмін також призначив в.о. міністрів економіки та освіти і науки.

Читайте також:
Нового міністра спорту Гутцайта підозрювали у мільйонних розкраданнях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна