Нового міністра спорту Гутцайта підозрювали у мільйонних розкраданнях

 

Новопризначений міністр спорту Вадим Гутцайт фігурує у справі про мільйонні розкрадання державних коштів на закупівлях човнів для київських спортсменів.

Про це у п’ятницю, 6 березня, передає “Новинарня” з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Зазначається, що посадовці Київської міської держадміністрації та керівник дитячо-юнацької спортивної школи “Регата” могли бути причетні до розкрадання 2,249 млн гривень.

У матеріалах згадується безпосередньо Гутцайт як директор департаменту молоді та спорту КМДА (колишня посада).

Також йдеться про можливу підробку документів, на підставі яких у 2016-2019 роках перераховувались бюджетні кошти за непоставлений товар.

Як пише “РБК-Україна”, з 2016 року з державного бюджету виділяються кошти для закупівлі човнів для занять спортсменами академічним веслуванням (розпорядником коштів є саме департамент молоді та спорту КМДА).

У 2016 році було виділено 1,860 млн грн, у 2017 – 2,480 млн, у 2018 – 2,399 млн, у 2019 – 8,1 млн.

За інформацією поліції, більшість тендерів вигравав один і той самий підприємець, який одночасно є тренером підконтрольної КМДА дитячо-юнацької спортивної школи “Буревісник”.

Як інформувала “Новинарня“, на позачерговому засіданні ВР 4 березня депутати відправили у відставку уряд Олексія Гончарука. Новим прем’єр-міністром України призначено Дениса Шмигаля. Також Рада затвердила новий склад Кабміну з численними вакансіями.

Читайте також:
Милованов пояснив, чому не залишився у новому уряді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна