Милованов пояснив, чому не залишився у новому уряді

 

Колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов не погодився залишатись у новому уряді, бо вважає, що зробив усе від себе залежне.

Як передає “Новинарня“, про це у четвер, 5 березня, посадовець написав у фейсбуці.

“Дякую всім! Я відмовився від позиції міністра (агро) в новому уряді. Про причини скажу як економіст. Я та моя команда приходили із усталеним, жорстким баченням того, що має робити Мінекономіки, які зміни мають відбуватися на ринках, та як досягти результатів, поставлених перед нами… Особисто я зробив усе від мене залежне, аби запустити три ринки, що дадуть країні можливість розвиватися. І при цьому ми втримали курс, інфляцію, та ріст зарплат. Це головне”, – написав Милованов.

Він нагадав, що в країні почали відбуватися зміни, які так давно були потрібні Україні: ринок землі, зміни трудового законодавства, приватизація, зміна корумпованих керівників держпідприємств, створення екосистеми для залучення інвестицій.

“Я вірю в ринкову економіку та розбудову інституцій, в рівні правила гри для всіх та конкуренцію, в мінімальне втручання держави в економіку. Зараз відбувається процес трансформації. Зміни концептуальні та багаторівневі. Тому зараз, коли загальне бачення підходів змінюється, я готовий відійти у сторону та дати можливість оновленій команді реалізувати своє бачення (яке цілком можливо буде більш успішним). Водночас, я щиро сподіваюсь, що важливі реформи не будуть згорнуті”, – наголосив Милованов.

Як інформувала “Новинарня“, на позачерговому засіданні ВР 4 березня депутати відправили у відставку уряд Олексія Гончарука. Новим прем’єр-міністром України призначено Дениса Шмигаля. Також Рада затвердила новий склад Кабміну з численними вакансіями.

Читайте також:
“Не приховую, що я дебіл. Жартую”: Милованов відреагував на закиди Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна