АМКУ прогнозує зниження цін на пальне в Україні

 

У Антимонопольному комітеті України очікують поступового зниження цін на бензин на тлі рекордного здешевшення нафти на ринку.

Як повідомили у пресслужбі АМКУ у вівторок, 10 березня, ціна на бензин повинна відповідати рівню роздрібної та корелюватися зі змінами факторів, що впливають на неї.

“Очікувати на таке ж стрімке падіння цін на АЗС не доводиться, адже між сирою нафтою і автомобільним баком є сила-силенна ланок: транспортування – переробка – знову транспортування – АЗС тощо. Однак і практика негайного підвищення цін на бензин у випадку подорожчання нафти і дуже повільного зниження цін після здешевлення сировини теж має місце. Тому Антимонопольний комітет України буде прискіпливо вивчати динаміку цін на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами, адже ціну не лише на сиру нафту, але й на крупний опт бензину та дизпалива очікує суттєве падіння”, – йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, ціни на нафту 10 березня покращують свої позиції після зазнаних напередодні втрат.

Водночас зниження цін на нафту в світі спричинило здешевшення російського рубля.

Читайте також:
У Білорусь прямує перша партія нафти з Азербайджану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна