У Білорусь прямує перша партія нафти з Азербайджану

 

Азербайджан відправив із турецького порту Джейхан до Білорусі перші 90 тисяч тонн своєї нафти.

Про це повідомив офіційний представник державної нафтової компанії Азербайджану (SOCAR) Ібрагім Ахмедов.

Відправка 90 тисяч тонн нафти Azeri Light відбулася ввечері 5 березня, передає 1news.az. При цьому компанія планує відправити другий танкер нафти для Білорусі в 20-х числах березня.

Про плани щодо постачання нафти до Білорусі SOCAR заявив 2 березня.
Перед цим прессекретар білоруського концерну “Білнафтохім” Олександр Тищенко говорив про очікування 160 тисяч тонн азербайджанської нафти. Також у Мінську повідомляли, що ведуть перемовини з приводу поставок нафти ще з двома компаніями з Азербайджану – “Сафмар” та “УДС нафта”

Раніше Білорусь залежала суто від російської нафти, в обмін на яку Москва вимагає від Мінська подальшої “інтеграції” в межах Союзної держави.
Минулої зими Мінськ почав активно шукати альтернативи російській нафті. Наприкінці січня в Білорусь надійшла перша партія нафти із Норвегії.

Читайте також:
Білорусь підняла тариф на транзит російської нафти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна